Bekken

 

Bekkenklachten tijdens of na de zwangerschap

Bekkenklachten, lage rugpijn of pijn bij het schaambeen tijdens zwangerschap is een veelvoorkomend verschijnsel. Door de hormonale verandering en de voorbereiding van je lichaam op de bevalling worden de bekkenbanden weker en rekbaarder. Dit is een fysiologisch proces om de bevalling makkelijker te laten verlopen. Na de bevalling duurt het ongeveer 9 maanden voordat de stabiliteit van het bekken weer hersteld is. In deze periode van zwanger zijn, bevallen en weinig slaap is het moeilijk om gedoseerd je lichaam en je bekken weer te versterken. Fysiotherapeutische begeleiding door Fysiotherapie Fleringen kan door middel van oefeningen gericht op het verbeteren van de stabiliteit van het bekken ondersteunt je hierbij.

 

Stress urine incontinentie

Stress urine incontinentie begint vaak met een klein ongemak. Dit kan gebeuren bij iets optillen, hoesten en lachen. Na de overgang neemt bij vrouwen het oestrogeen niveau af. Dit zorgt voor een afname van de kracht van het bindweefsel waardoor de functie van de bekkenbodem afneemt. Fysiotherapie Fleringen geeft oefeningen gericht op het verbeteren van de spierkracht en spierfunctie van de bekkenbodem hierdoor hebt u meer controle over de bekkenbodem.

Fysiotherapie Fleringen Fysio Fleringen Fysiotherapie Fleringen Fysio Fleringen Fysiotherapie Fleringen Fysiotherapie Fleringen Fysio Fleringen Fysiotherapie Fleringen Fysio Fleringen Fysiotherapie Fleringen