Runningtherapie

Runningtherapie is niet zomaar iemand leren rustig hard te lopen die beter wil worden. Het is een vorm van revaliderend hardlopen. Er is vaak  een overlap van symptomen als vermoeidheid, prikkelbaarheid, angstklachten  bij mensen die kampen met een depressie, burn-out. Ook mensen die willen revalideren na een chronische ziekte kunnen baat hebben bij runningtherapie. Zij hebben bewezen baat bij drie keer per week rustig hardlopen, opgebouwd in tijd en niet in snelheid. Elke sport is goed, ook wandelen, maar hardlopen is het beste onderzocht en heeft daarmee bewezen effect.

Fysiotherapie Fleringen Saasveld begeleidt je in dit proces rekening houdend met een rustige opbouw in duur, snelheid en rekening houdend met de belastbaarheid van de deelnemer. Parameters als hartfrequentie en zuurstofopname worden in kaart gebracht evenals het herstel na inspanning.

Meer van onze specialisaties
COPD
COPD is een ziekte van de longen, waardoor je minder goed kunt ademen.  Je kunt benauwd zijn of ...
Meer informatie
Bekken
Bekkenklachten, lage rugpijn of pijn bij het schaambeen tijdens zwangerschap is een veelvoorkomend verschijnsel. Door de hormonale verandering ...
Meer informatie
Afspraak maken?
Neem contact op
FYSIO FLERINGEN
Oldenzaalseweg 90
7666 LH, Fleringen
Bekijk op Google Maps
OPENINGSTIJDEN
Maandag
08:00 - 21:00
Dinsdag
08:00 - 21:00
Woensdag
08:00 - 18:00
Donderdag
08:00 - 18:00
Vrijdag
08:00 - 18:00
crossmenu